torek, 29. oktober 2013

Ah.. te prečudovite jesenske barve ...

in kako lepo je ujeti delček tega v svoj izdelek. Listi trte kar kličejo po preobrazbi, čas martinovanja je pred vrati in treba bo odnesti kako darilo lastniku zidaničke, kamor te povabijo, ker si pač pomagal pri trgatvi.
Ni lepšega kot podariti nekaj svojega, unikatnega ...., predvsem pa mi je v veselje delati to. Das masa je od nekdaj moja "najboljša prijateljica" in preko mojih prstov jo je šlo že na kilograme in kilograme. Le kdo bi vedel koliko ???
Naredila sem še eno skledico s takim motivom in list, za katerega še ne vem, ali bo slika na steni, ali pa dobi kazalčke in urni mehanizem in bo urica. Me je pa začudila izjava moža, da tole, naj pa kar domačo steno krasi !! No, pa  bo ostalo tako - doma


Brez starih bobrovcev pa tudi tokrat ni šlo, nastala sta še dva in danes bosta dobila ketnico za obešanje



ker pa so hiške še vedno moj najljubši motiv, stara opeka pa kliče po "novem življenju", je nastal še ne tak hram, ki bo krasil steno nekje v zidanici

pa še motivček od blizu


Ker čas neusmiljeno teče, je potrebno delati tudi voščilnice, a ne. Letos so me čisto "obsedli! rdeči ptički. Kako hitro in enostavno je narediti voščilnico na "količino". Ves repro material sem dobila od dobre dušice Irte, ki ima vse priprave za izdelavo - ni da ni. Rezultat tokratnih pa je tak:





Za konec pa še poročilo z mojega sejma v Ivančni Gorici.... naj začnem z besedami: "sejem bil je živ, prodal je ta in oni .....", povedati moram, da sem zelo zadovoljna z vsem, kar sem doživela in prodaja je bila dobra.Veliko ljudi se je ustavilo ob moji stojnici, občudovali so moje izdelke, vzeli moje vizitko s tel.številko. Nikoli ne veš, kje vse boš dobil stik. Naslednjo soboto, 2. novembra bom spet tam na istem mestu ob istem času. Kdor ima čas, naj pride naokoli.

petek, 25. oktober 2013

Bliža se martinovanje.... z njim pa tudi moj sejem

takole izgleda od blizu
Stara opeka kar kliče po novi preobrazbi. Delala sem  servietno tehniko s 3D učinkom. Slemenjak je bil res že zelo zelo star, mogoče slika ne pokaže vse njegove starinskosti, v resnici je res zelo efektno videti končni izdelek.

takole izgleda v celoti
                                                        
takole pa izgleda slemenjak v celoti, manjka samo še verižica za obešanje

Ker pa je Sv. Martin, povezan z vinom in grozdjem, sem seveda grozdje naredila iz das na starem bobrovcu. Ravno tako mu manjka še verižica za obešanje in pripravljen bo za na kako steno v zidanici ali vinski kleti.

Tega pa sem pustila v naravni barvi das mase. Ne vem, kako se vam zdi, ali je bolje patiniran ali naravni?

četrtek, 24. oktober 2013

Jesen je čas ......





najlepših barv, ko se narava preobleče v čudovite tone. Škoda, da se jih ne da ohraniti dalj časa, ampak tudi posušeni so lepi - šopki namreč. Zelo rada jih ustvarjam, od dne, ko sem idejo predstavila v reviji Unikat, jih je nastalo že toliko, da sploh nisem štela, vsak poseben, vsak po svoje čudovit


sreda, 23. oktober 2013

moje voščilnice ..

Preizkusila sem se tudi v voščilnici v obliki lončka z rožicami.
Dobesedno me je starejša hči prisilila, da jaz to zmorem in tako sem se lotila tega podviga, rezultat je pa tak

Ker sem videla, da ste ustvarjalke že tako pridne z izdelavo novoletnih, sem se le-teh lotila tudi jaz, da ne bom imela preveč dela decembra, ko čas hiti, da je kaj.

Naredila sem tri podobne primerke, slika je od blizu, idejo pa sem našla na internetu in jo seveda naredila po svoje oz. z materialom, ki sem ga imela pri roki. Pokažem pa napis, ki ga je oblikovala Irta, mi je zelo dober
.
Toliko za enkrat, upam, da nadaljevanje sledi.


Moja prva objava

http://iritina.moj-album.com/


Dolgo, zares dolgo sem odlašala s svojim blogom. Mnoge ustvarjalke me poznate pod vzdevkom "iris".
Upam, da me boste obiskale, je pa res, da sem malce nespretna.
Kot poizkušino, objavljam nekaj slik svojih že videnih izdelkov na Otoku zakladov


tudi nakit iz das mase je moja velika strast