petek, 6. december 2013

Ni me še minila volja do..


do ustvarjanja in december je pač tak mesec, da je treba narediti kar se da največ malih pozornosti, se pravi darilčk, ki bodo razveselila najbližje in prijatelje. Vsako leto se potrudim, da "oblečem" šampanjec v eno tako čisto mojo preobleko - novoletno hišico. Ko se popije, pa steklenica lahko ostane kot vazica za suho cvetje, ali pa "konča" tako kot to misli obdarovanec. Slika žal ne pokaže njene prave podobe, sem pač slaba fotografinja, no ja, nekaj se pa vidi, a ne?



Še dobro, da imam doma enega "palčka pomagalčka" v podobi moje  mlajše hčerke, ki tudi rada ustvarja, seveda, ko ji to čas dopušča. Študira kitajski jezik v Ljubljani, za vikend pa rada kaj naredi. Tokrat je vlila magnetke v obliki snežakov in pa nekaj okraskov za jelko in dve slikici s snežaki.






Danes pa k novi "nalogi". Veliko moram še postorit. Čakajo me čokolade -snežaki, pa popletanje koškov. Božič po hitro tu, novo leto pa tudi. Pri nas imamo navado, da se obdarujemo za vse tri dobrotnike, le zakaj bi katerega izpuščali. Vsi smo kot majhni otroci, ki  se veselimo daril. Ni lepšega, osrečiti nekoga, in ta nekdo osreči tebe. 

10 komentarjev:

  1. ma kolk novih izdelkov, čudovite hišice za šampanjčke, da o snežakih ne govorimo..

    OdgovoriIzbriši
  2. Steklenice so superca. Dobra obleka, hčerka je pa očitno tudi nadarjena - le po kom ima te gene????
    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mojca hvala! ja moja mlajša je v bistvo tista, ki me je vzpodbudila, da sva še, ko je bila v osnovni šoli, začeli ustvarjati med počitnicami in si tako krajšali čas, jaz sem pa zopet našla v sebi tisto, kar je "spalo".

      Izbriši
  3. Šampanjčki so mega, mega !!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ove ukrašene boce su izvrsna ideja! To sve radiš od ove mase? A i ukrasi i magneti su sjajni! Kćer je na mama očigledno! Svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. gordana, hvala na komentaru. da, sve radim od das mase. ove kučice su pravljene direkt na punu bocu i lijepljene gore. ponekad ih radim tako da se mogu staviti dolje.
      lp

      Izbriši
  5. Hišice za šampanjec so res fantastične! Je to das masa?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala renata. ja, to je das masa. material, od katerega se skoraj ne ločim.
      me je ena malo pohecala in pripomnila, če bom tudi pleničke naredila iz das.
      lp

      Izbriši