sreda, 9. april 2014

Velikonočni okraski ... tretjič

Včeraj sem obljubila, da pokažem še ovčki, ki sta nastajali. Priznati moram, da jih bo treba še vaditi. Že pred leti sem naredila en tak "proto tip", sedaj sem pa po obrisih prvotne naredila še ti dve. Prvotna je bila še bolj okorna, od teh dveh. Meni se vseeno zdi cartkana in že nekaj let mi polepša prostor ob velikonočnih praznikih.
Leva nogica se je zlomila, tako, da sem jo popravljala, zato je tudi bolj čudna, ker, če naknadno popravljaš, ne moreš več tako narediti kot od prve. Po nesreči mi je ovčka padla in je šla nogica v "maloro".  Je pa res, da je das masa tak nepredvidljiv material, ob sušenju se krči in ukrivlja in če nisi dovolj pozoren, je hitro problem v obliki, pri brušenju pa tudi ne moreš odstraniti vsega. Še vedno se poznajo prvotne sledi, pa naj se še tako trudim. Ampak, saj to je ročno delo, ni "štancano" in takega moramo sprejeti, a ne?



Tako pa izgledata beli ovčki, delani po vzorcu prve. Lahko se uporabita kot obešanki za vrata ali pa kot slikica za na steno v jedilnici.





Pokažem pa še včerajšnjo gajbico, ki je že napoljnena s velikonočnimi čokoladnimi pirhi in je pripravljena za darilce.



14 komentarjev:

  1. Si pa skromna. Kaj šele bo, ko boš naredila deseto ovčko - jaz še takrat ne bi zadela lika, tebi je pa že v prvo ali drugo ratalo. Mi je pa bela ovčka za odtenek bolj všeč (najbolj pa sigurno - jaaaa čokoladna jajca - sorry - temu se pa nikdar ne morem upreti). čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mojca hvala za ogled in komentar. sta tudi meni bolj všeč beli. takrat je bila taka das masa pri roki, lahko bi jo sicer pobarvala, pa se takrat nisem spomnila.
      lp

      Izbriši
  2. ja hudo simpatične ovčke.. vidim, da sem kar nekaj objav zgrešila, ta tempo... :) lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Res ti ni treba biti skromna - se vidi da ustvarjaš z srcem in to ti gre zelo dobro od rok. Dejstvo je da ko nekaj popraviš ne bo nikoli več tako kot je bilo, je pa unikat in ročno delo kar odtehtra veliko. Ovčke so svetovne - se pa pridružujem menju o beli :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne-ja, hvala za vzpodbudo. se trudim, ja. res pa je, da v vsaki svoji stvari pustim svojo dušo.
      vidim, da me rjava čedalje bolj spominja na zajčka, haha. bela je pa že bolj podobna ovčki.
      lp

      Izbriši
  4. O kako so prisrčne, sploh obe beli, najbolj všeč mi je druga z rožicami :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala za ogled in komentar. bela z rozicami je že pri moji vnučki.
      lp

      Izbriši
  5. Luštne ovčke, jim ni videti nobene pomanjkljivosti. Je že tako, da smo sami sebi največji kritiki in si še prevečkrat delamo krivico s previsokimi merili. In še dobro, da obstajajo/mo koke, ki povejo, da z izdelki ni prav nič narobe. :-))
    Lp, Škrga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. škrga, hvala za ogled in komentar. saj veš, vedno lahko naredimo še bolje, včasih pa roke ne dajo takih stvari od sebe kot so v zamisli.
      lepo bodi in lp

      Izbriši