nedelja, 25. maj 2014

Vrtnice iz das mase ...


oz. kako šele slika pokaže vse pomanjkljivosti. Tako grozno težko je bilo oblikovati to odprto das maso, da mi je naredila kar precej sivih las.... Kljub brušenju, se še vedno vidijo razpoke. Sicer, ko jih gledaš niso tako "napačne" tele vrtnice in ko so na kupu se niti ne opazi tako zelo, da so razpokane. Tule še niso dokončno aranžirane. Dane v glineno posodo in ovite z rafijo in žaklovinastim trakom, izgledajo kar dobro






Sicer pa, saj so delane ročno, niso štancane in masa se pač obnaša tako kot se. Ko sem jih delala pred leti, so dosti lepše izpadle. Sem pač že iz vaje in vajo bo treba ponavljati.

Pokažem pa še eno ogrlico - malo večjo kitko. Tudi to sem oblikovala na osnovo ene kupljene "choker" gladke ogrlice, katero sem nabavila ravno zaradi izdelave svojih ogrlic, da se lepše prilegajo vratu. Ko enkrat narediš daljšo kitko, ni problem oblikovanja na to osnovo, zato je lahko enaka, če jo enako raztegneš in pustiš, da se gor posuši, ker lepo sama odstopi. Sem pa res raztegovala in prilagajala luknje na  kitki tako pri tej kot tudi pri prejšnjih.Ta kitka je narejena do konca osnove, da ima bolj zaobljeno obliko. Kristalčki pa so kupljeni v trgovini, da ne bom delala reklame, ker ne vem če se sme, ne bom omenjala kje.



Da ne bo pomote, ta ogrlica ni narejena sedaj. Jo imam že narejeno in sem jo objavila že na "otočku"
Do prihodnjič lepo ustvarjanje vsem!

15 komentarjev:

  1. Oboje mi je vsec. Vrtnice ne ovenijo in mislim, da jim razpoke ne jemljejo lepote :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Se strinjam z Vladko. Razpoke dajo svoj čar - (pa na umetniško svobodo se moraš sklicevat, pa reči moraš, da si hotela te razpoke - malo se znajdi, saj si že nekaj stara - hallo). Lepe so. Občudujem vsako, ki zna oblikovat in kiparit (to pač ni moja vrlina). čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mojca hvala, si me kar malo dvignila, haha. saj res, ja tako sem jih hotla naredit. pa mi je uspelo.
      lp

      Izbriši
  3. Vrtnice so čudovite in ogrlica prav tako. Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni se sviđaju ruže i ogrlica.
    Lp, Martina

    OdgovoriIzbriši
  5. Waw, kakšne vrtnice, odlično!

    OdgovoriIzbriši
  6. Kot prvo mora biti glinena vrtnica napokana, da ima svojo patino, sploh če bo poleg še rafija in posoda - to ni noben kiks! Za dvig morale, v času krize, pa preberi še 1x Mojčin in Vladkin komentar :P. Kar pa se tiče ogrlice - vsaka ti čast za tak izdelek. Sama sicer nisem ljubitelj glumaznega nakita, ma tole tvojo bi pa nosila - všečkam :)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne-ja, sem naredila, kar si mi rekla in hvala. mi je kar toplo pri duši, ko vidim, da so vam moje stvari všeč, in res, jaz sem ljubiteljica velikega statement nakita, veš, vedno si po možnosti naredim tak velik kos.
      vem pa tudi, da nekim to ni všeč. ampak kam pa pridemo, da bi bilo vsem vse všeč, a ne?
      lp

      Izbriši
  7. Vrtnice so res čudovite. S čisto pravo patino ročnega dela :)
    Pa ogrlica tudi, ampak pač ni moj stil :)

    OdgovoriIzbriši