petek, 23. september 2016

Prvi letos - trgatev je ..

polnem zamahu, skoraj vsak dan te kdo pokliče in prosi za pomoč. Rada se odzovem. Svojega vinograda nimamo, je pa lepo pomagat drugim.

Sestrični vsako leto naredim šopek, ko zaključimo s trgatvijo. Tudi letos je bilo tako. Šopek odnese svojim trem, ki jih žal ni več, da bi uživali v vinogradništvu.

Barve res niso še izrazito jesenske, ker smo trgali le belo, je pa namen izpolnjen.




Lepo ustvarjanje vam želim!!

10 komentarjev:

  1. Občudovanja vreden šopek. Lani si naredila v rjavi barvi vendar je meni osebno tale "frišen" s čudovito živo zeleno barvo enkraten.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mojca, hvala. Narava nam ponudi res barve v vseh odtenkih!
      lp

      Izbriši
  2. Ti šopki so res lepi, tudi jaz jih imam rada. Zelo lepe rožice delaš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! zelo zanimivo pri tej izdelavi je, da vsak naredi drugače cvet. Jaz se trudim, da obdržim list čimbolj napet, da ga ne potlačim.
      lp

      Izbriši
  3. Gledam in občudujem. Fantastičen šopek in lepo, da ga sestrična odnese k svojim pokojnim. Tako imajo tudi oni delček jesenskega bogastva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Helena. Res je, kar praviš. So z nami in ker niso direktno udeleženi v trgatvi, je to spomin na njihov vinograd

      Izbriši
  4. Zares lepa pozornost tudi za tiste, ki se žal ne morejo več naužiti čara trgatve. Bravo Irena. Čudovit šopek si naredila in super ideja. Morda tudi sama poskusim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Damjana! Le poskusi, ko enkrat začneš,ne znaš nehati! Jaz sem jih naredila ogromno število, niti ne vem več koliko
      lp

      Izbriši
  5. Ko sem na hitro pogledala, sem mislila, da je iz blaga. Noro, niti sanja se mi ne, kako iz listov lahko narediš nekaj tako lepega. meni je prav zato še bolj zanimiv, ker listi še niso odeti v jesenske barve, temveč imajo modrikasto - zeleni odtenek. Čudovito!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Helena! Naredila sem jih že toliko, da ne štejem več, koliko vrtnic je nastalo iz trtinih listov.
      lp

      Izbriši