ponedeljek, 8. december 2014

Izziv št. 16

iris folding tehnika. Kako dolgo že nisem počela tega. Nekoč zelo popularna. Dobro se spominjam, kako sem si jo želela naučit in koliko težav mi je povzročalo rezanje in potem zlaganje. Pa, da ne boste mislili, da je bilo sedaj kako drugače.
Izbrala sem en enostaven motiv, uporabila svileni trak, drugi je bil pa začet projekt pred leti in sedaj je prišel na vrsto, da se dokonča. Če ne bi bilo že izrezano in delno začeto, se ga prav gotovo ne bi lotila. Pa še smola z lepilom - noskom na koncu. Ker sem čestitko položila, se je razlilo.


Da ne dolgovezim - prva






prve so slikane včeraj ponoči, pa nikakor nisem ujela prave svetlobe, zjutraj ponovno slikala pa vseeno ni dobro - pripenjam še današnjo sliko






in še druga


In kako se je z iris-folding tehniko spopadla Suzy in kako Mojca - poglejte na njuna bloga  naslednji izziv je : MEDENI MOŽ

16 komentarjev:

  1. ah opisi izdelave so prav grozljivi, ko zagledaš čestitki, pa vse to zbledi, pozabiš in glej glej, prav nič ni videti težav, čudoviti sta obe...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. irna, hvala. je pa res, da če bi večkrat tole delala, bi tudi to postalo "mala malica" kot se reče. vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!
      lp

      Izbriši
  2. Najprej hvala lepa, ker si omenila to tehniko, ker sploh nisem vedela , da kaj takega obstaja. Srčno upam, da ne bosta to edina izdelka, ki sem se jih lotila. Tvoja je pa spet nekaj posebnega s trakom. Da tako lep bleščeč efekt. In jelenček...to pa je že za nadaljevalni tečaj. Krasno. čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mojca hvala. ta tehnika je bila pred leti res zelo zaželjena, potem je pa kar šla v pozabo. jo je bilo potrebno potegnit iz "naftalina". Upam, da jo bom enkrat malo bolj masavno naredila.
      lp

      Izbriši
  3. Irena, krasno sta ti uspeli obe voščilnici in lahko si ponosna nanju. S trakom nisem še nikoli delala, vedno samo s papirjem.
    Sem šla prav nazaj pogledati v moj album - pet let je že od tega kar sem delala voščilnice s to tehniko. Lepo, da si jo spet malo obudila. Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zvonka, hvala lepa za lepe besede. res je že dolgo, odkar smo to tehniko delale praktično vse. treba je kdaj kaj iz naftalina potegnit in obnovit znanje.
      lp

      Izbriši
  4. Prelepo! Sploh ni važno, da so slabe fotke, ker so izdelki tako lepi, da je kaj! Veliko truda se zdi vloženega, ampak rezultati so krasni.

    OdgovoriIzbriši
  5. Uf... najprej se moram zapičiti v jelenčka, ker je tako kjut, smrekica pa ima zagotovo svoj čar s svilenim trakom. Všečkam vaše izzive - res imate noro dobre idje in tudi izzivi so fantastično izpeljani :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne-ja, hvala. me veseli, da so ti najine ideje izzivov všeč,
      lp

      Izbriši
  6. Odlično ti je šlo od rok. Meni tale tehnika nikoli ni bila blizu, je pa zelo zanimivo za pogledati.

    OdgovoriIzbriši
  7. Pred nekaj leti sem tudi sama naredila nekaj voščilnic s to tehniko, ni prav enostavno, ampak zelo lepo izpade - tvoji voščilnici sta dokaz za to!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. maja, hvala lepa. res jo je bilo treba "potegnit iz naftalina",
      lp

      Izbriši
  8. Najprej hvala, ker sodeluješ na najinem izzivu. Vzdihnila sem ob pogledu na svečo in voščilnico. Mene pa je pri tebi najbolj navdusil jelenček v folding obliki, zato tudi tu dodajam komentar. ARTMBR

    OdgovoriIzbriši